linkbuilding bureau

Specialisten

Smit Wonen in Leiden, dé specialist in sfeervol wonen

We leven in een tijd waarin bijna iedereen het druk heeft. Als je ook nog een huis hebt gekocht of gaat verbouwen, moet er nog meer geregeld en bedacht worden. Alles zelf doen kan heel leuk zijn, maar er gaan veel kostbare uurtjes in zitten. Daarom kiezen veel mensen voor het gemak van ontzorgen door dingen uit handen te geven. Als het om de inrichting van de woning gaat, kan dat bij Smit Wonen in Leiden.

Bijna negentig jaar geleden begon de overgrootvader van Joris Smit met een winkel in matrassen. De oorlogsperiode was niet gemakkelijk, maar daarna pakte hij de draad op en breidde de zaak uit met woningstoffering. Het werd een echt familiebedrijf en Joris is de vierde generatie die bij Smit Wonen werkzaam is. “Mijn vader werkt er al veertig jaar en ik ongeveer tien. Het bijzondere is dat ik het nog heb meegemaakt dat mijn opa en oma in een klein atelier achter in de winkel gordijnen zaten te maken. Ze hebben nooit echt afscheid genomen en waren tot hun dood bij het bedrijf betrokken”, vertelt Joris.

Woningstoffering

Smit Wonen is gespecialiseerd in woningstoffering en werkt uitsluitend met gerenommeerde kwaliteitsmerken. Eind vorig jaar is de winkel volledig verbouwd en gerestyled. “Ook aan de buitenkant is er veel veranderd, we zijn herkenbaarder geworden en mensen lopen sneller even binnen.” De medewerkers ondersteunen je graag bij de zoektocht naar vloeren, gordijnen, behang en raamdecoratie en zorgen daarna dat alles perfect gelegd, opgehangen en gemonteerd wordt.

Interieuradvies

In het kader van ontzorgen kun je bij Smit Wonen ook terecht voor interieuradvies. “Grote zaken als badkamer en keuken vragen meestal eerst aandacht, waardoor de inrichting van het huis vaak op het laatste moment pas aan de beurt komt. En het is niet voor iedereen even eenvoudig om snel een keuze te maken uit alle beschikbare materialen en kleuren. In de winkel kun je natuurlijk al de nodige tips krijgen en advies vragen als je daar behoefte aan hebt. Maar wie wat uitgebreider geadviseerd wil worden kan gratis een interieurplan laten maken.”

Onze interieurstylisten stellen op basis van bijvoorbeeld een moodboard of foto’s een plan op, gericht op jouw smaak en stijl. Welke kleur gordijnen passen het beste bij de vloer die je op het oog hebt? En voor welke raamdecoratie kun je het beste kiezen? Als het nodig is kan de styliste bij je thuis komen kijken. Gaat het om de inrichting van een nieuwbouwwoning, dan doet ze aan de hand van de bouwtekening een voorstel. Tijdens een kijkdag kunnen de puntjes op de i worden gezet.

Service en afwerking

Als alles eenmaal uitgezocht is, komt het aan op deskundig inmeten, bestellen en monteren. Service is belangrijk bij Smit Wonen. Dat ze daar veel aandacht aan besteden blijkt uit de ruime negen die gescoord wordt op Klantenvertellen. Klanten benoemen vooral de deskundigheid, de prettige sfeer en de professionele afwerking. De winkel heeft dan ook een vertrouwd team van drie allround stoffeerders en Joris werkt zelf ook regelmatig mee. “Het is leuk om bij de mensen thuis te komen. We hebben veel vaste klanten en maken het vaak mee dat die ons de sleutel geven. Als ze thuis komen is alles klaar en natuurlijk laten we het huis netjes achter.”

Tenslotte nog een nieuwbouwtip van de experts van Smit Wonen:

Ben je op zoek naar een nieuwe vloer? Denk dan eens aan PVC. Een goede PVC vloer is niet te onderscheiden van een echte houten vloer. De voordelen zijn groot en daarmee ook de populariteit. Deze vloeren zijn namelijk onderhoudsarm, slijtvast, toepasbaar in vochtige ruimtes en geluiddempend. Er zit maar liefst vijftien jaar garantie op. Ook een enorm pluspunt voor in nieuwbouwwoningen: ze zijn bij uitstek geschikt om over vloerverwarming te leggen, omdat het rendement qua warmte hoog is. Er zijn veel verschillende uitvoeringen. Op dit moment zijn de betonlook, Hongaarse punt of visgraatmodel een veelgemaakte keus.

Meer weten?

Kom dan eens langs bij Smit Wonen aan de Lange Mare 98 in Leiden. De winkel is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en achter de winkel kun je kosteloos parkeren.

 

Wil je meer weten?

Vul onderstaand formulier in, dan nemen we zo snel mogelijk contact op.