linkbuilding bureau
Lokaal nieuws woensdag 22 september 2021

Geef karakter aan je nieuwbouwhuis!

Wat geweldig, je hebt je zinnen gezet op een nieuw te bouwen huis en je bent ingeloot bij een mooi nieuwbouwproject! je kijkt er enorm naar uit om je droomwoning zelf vorm te geven. Maar… het duizelt je van alle kanten, er zijn zoveel interieur- en indelingskeuzes te maken. Het is op dat moment verstandig om een plan uit te stippelen waarin je duidelijk en overzichtelijk maakt op welk moment je welke acties staat te wachten. Het vormgeven van je huis kun je grofweg in twee fases onderscheiden.

De eerste fase

Als frisse, eerste bewoner kun je de door de architect gehanteerde standaardindeling tijdens de eerste drie maanden van de ruwbouwfase het interieur van je nieuwbouwhuis aanpassen. Dit kunnen bouwkundige aanpassingen zijn (ofwel het “meer- en minderwerk”) zoals het verplaatsen van wandjes, de locatie van de keuken, badkamer, toilet, het tegel- en timmerwerk of bijvoorbeeld het laten plaatsen van een uitbouw, het verlagen van ramen etc.

Maar ook kun je op de technische plattegrond zien waar de lichtpunten/stopcontacten/schakelaars en leidingen zicht bevinden en daar veranderingen in willen aanbrengen. Denk ook aan dat je navraagt welke ramen open en dicht kunnen, dit is vaak niet zo goed te ‘lezen’ op de technische tekening! Je gaat als koper na het tekenen van het koopcontract dus snel aan de bak.

En door naar de tweede fase

Al ruim voordat de bouw is afgerond ga je aan de slag met de voorbereidingen voor de inrichting van je woning om er een fijne sfeer te creëren. Dit kan een uitdaging zijn met alles wat daar bij komt kijken. Zo ga je keuzes maken voor wat betreft de vloeren, het kleurenpalet, de raambekleding, de meubels (welke neem je mee uit het oude huis, welke ga je aanschaffen) en accessoires. Maar denk bijvoorbeeld ook aan de akoestiek, je huis is immers van beton. Met behang, vloerbedekking en gordijnen kun je al veel doen voor wat betreft geluidsdemping.

Verlichting is vaak een ondergeschoven kindje in het interieur, nu heb je de kans om je hierin eens goed te verdiepen, welke armaturen komen in het huis en op welke plek. Sfeer is key in huis!

Het is handig om te beginnen met een moodboard samen te stellen met knip- en plakwerk uit een stel woontijdschriften en/of digitaal met afbeeldingen van Pinterest.

Keuzes, keuzes, keuzes!

Kortom, je hebt veel invloed op hoe je huis uiteindelijk gaat uitpakken. Het is dus handig om er snel bij te zijn en je kans te grijpen om de indeling en het interieur van je gloednieuwe huis volledig naar jouw smaak en persoonlijkheid te realiseren. Bovenal: geniet van dit bijzondere proces!

Frés Interiors ondersteunt je graag bij de vele beslissingen die je moet nemen, al vanaf de eerste fase.

Succes en veel plezier met je nieuwbouw-avontuur!
Frederike  / www.fresinteriors.nl
Psst…nog een leuke uitsmijter: als je op ziet tegen de kosten van interieuradvies, dan is het goed om te weten is dat het uit je bouwdepot betaald kan worden.

 

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Leiden.

Aanmelden