linkbuilding bureau
Lokaal nieuws woensdag 27 oktober 2021

Meubel Aankoop Alert!

Het lijkt een open deur dat je goed moet opletten bij het uitkiezen en aanschaffen van nieuwe meubels. Toch zie en hoor ik als interieurstylist vaak dat een miskoop gauw is gedaan. Hier enkele van mijn eerste hulp-tips bij de aankoop van jouw interieuritems!

Tip 1: Bereid jezelf voor

Spontaan een woonwinkel binnenlopen is natuurlijk altijd leuk om inspiratie op te doen voor de nieuwe inrichting van je huis. Direct spullen kopen is een tweede! Wees goed geïnformeerd en check vooraf online de woonwinkels op reviews, merken, fabrikanten, prijzen en klantenservice.

Ook handig: stel een budget vast en houd je er aan. Ondoordachte aankopen doen is niet de bedoeling!

Een factor van belang om je te realiseren, is dat de levertijden van meubels momenteel door corona flink langer zijn dan normaal. Twintig weken levertijd voor een bank is tegenwoordig meer regel dan uitzondering.

Tip 2: goed meten, meten en nog eens meten….

Een voorbeeld: je wilt een mooie tafel kopen met een stel comfortabele eetkamerstoelen erbij. Zorg dan dat je de afmetingen weet van het onderstel (de poten) en hoe deze zich verhouden tot de breedte van de stoelen. Zo voorkom je dat je stoelen net niet prettig onder de tafel passen.

Als je je plattegrond met afmetingen meeneemt naar de woonwinkel en zorgt dat je foto’s van je huis op je mobiel staan, is het een stuk makkelijker praten met de verkoper.

Om bij de levering van je meubels niet voor verrassingen komen te staan is het nuttig om de maten van je lift, deuren, trappenhuis naar de woonwinkel mee te nemen. Deze kun je dan vergelijken met de diagonale dieptemaat van grote meubels die niet makkelijk demonteerbaar zijn (zoals bank, kast, bed). Better safe than sorry!

Tip 3: check de kwaliteit

Als je een bank wilt aanschaffen kun je vooraf onderzoek doen maar stel ook in de woonwinkel vooral veel vragen. Wat je graag wilt weten bijvoorbeeld is hoe goed de bankconstructie is. Dit bepaalt hoe lang je er comfortabel op kunt zitten. Vraag ook naar het ‘Martindale’-percentage van de stof en laat je dit uitleggen. Nog zo een: kies je voor een kwalitatief hoogwaardige meubelstof waarvan de kleuren lang mooi blijven en de slijtage is minimaal is? Of ga je voor een mindere maar goedkopere klasse?

Vraag altijd dóór als het om de kwaliteit van de bank gaat maar doe dit ook bij andere meubels als kasten, tafels, fauteuils en stoelen.

(Oja, belangrijk is dat je je jas uitdoet als je gaat proefzitten. Met jas aan geeft het een vertekend gevoel!).

Tip 4: vraag staaltjes aan

De uitsmijter van vandaag: je wilt graag een goed beeld hebben van hoe de verschillende meubel/gordijnstoffen en andere materialen in huis voelen en hoe ze met elkaar matchen. Zoals het hout van je vloer met de tegels voor je keuken. Vraag dan waar mogelijk stalen aan en breng je nieuwe interieur (in alle rust) alvast een stukje tot leven!

Tot zover. Mocht je er toch niet uitkomen en het moeilijk vinden om keuzes te maken? Dan ben ik er voor je om je bij te staan zodat je je droominterieur kunt realiseren. Stuur een mailtje naar: mail@fresinteriors.nl

Groet van Frederike van Frés Interiors (www.fresinteriors.nl)

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Leiden.

Aanmelden