't Galjoen

Inschrijving geopend. Ga naar de projectsite en schrijf je digitaal in!
Leiden - Leiden
Actueel aanbod

Koopprijzen n.n.b.

Kenmerken

Woonoppervlak
130 m2

Over dit project

Wonen in het groenen in hartje Leiden
't Galjoen is een kleinschalig woonblok van 11 stadswoningen en een restauratie van een voormalige gymzaal tot een maatschappelijke bestemming. Het ensemble krijgt een collectieve daktuin, waaronder parkeervoorzieningen komen, en een nieuwe groene openbare buitenruimte. Dit past helemaal bij het tuinstedelijk karakter van De Zeeheldenbuurt.

Deze woningen liggen niet alleen op een hele mooie locatie net buiten het historisch centrum van Leiden maar ze zijn ook uiterst duurzaam. De woningen zijn Nul-op-de -meter wat betekent dat er per saldo geen energie wordt gebruikt voor verwarming, warm tapwater en het huishoudelijk gebruik.

Alle woningen hebben een privé buitenruimte maar er is ook een collectieve binnentuin waar je kunt verblijven en kleine kinderen kunnen spelen. Parkeren? Dat doe je op je eigen (overdekte) parkeerplaats onder de binnentuin.

Het project
De woningen zijn zeer duurzaam omdat deze evenveel energie opwekken als dat er energie wordt verbruikt. Dit noemen we Nul-op-de-meter (NOM) woningen. Hier zijn enkele spelregels en voorwaarden aan verbonden, in beginsel is de energierekening nihil of heel laag* (los van vastrechtkosten).

* Wijzigende regelgeving leidt er in de toekomst toe dat er voor stroom die wordt teruggeleverd aan het net weinig of geen bedrag wordt teruggekregen.

De woningen zijn ca. 130 m2 GBO groot wat genoeg is voor een compleet gezin. In deze bijzondere woningen woon je op de eerste verdieping. De woonruimte is vrij indeelbaar. Je kunt dus helemaal zelf bepalen of je de keuken en eetruimte aan de straatzijde wilt situeren of juist aan het privé terras dat grenst aan de groene daktuin aan de binnenzijde van het blok. Op de begane grond komt een werk/slaapkamer plus een grote inpandige berging.

De indeling van de begane grond en de bovenste verdieping zijn, rekening houdend met een aantal spelregels, vrij te bepalen. De positie van trap en schachten staan vast (en daarmee ook de positie van badkamer en toilet), maar de grootte van slaapkamers en badkamer die bepaal je zelf. Hierdoor ontstaat een huis dat perfect past bij jouw wensen.

Op de begane grond kun je de ruimte gebruiken als kantoor-aan-huis of juist voor een woonkeuken die via een vide met de eerste verdieping kan worden verbonden. Maar je zou ook een badkamer en pantry kunnen toevoegen zodat een grootouder, zelfstandig en tegelijkertijd voorzien van zorg, bij het gezin kan inwonen. Doordat de ruimte flexibel is in te delen, kan het gebruik naar verloop van tijd veranderen.

Parkeren doe je niet op straat maar op je eigen parkeerplaats op de begane grond onder de groene daktuin. De inrit van de garage wordt afgesloten met een poort en is alleen toegankelijk voor de bewoners van ‘t Galjoen. Vanuit de parkeergarage kun je via je eigen fietsenberging de woning in. Voor een beperkt aantal woningen is er de mogelijkheid om een tweede parkeerplaats bij te kopen.

De woningen krijgen een ‘klassieke’ uitstraling die past bij de architectuur van de Zeeheldenbuurt.
Echter het wonen is eigentijds: het worden zuinige en duurzame woningen.

Het groene pleintje en de gymzaal
Op het pleintje onder de monumentale bomen is het in de zomer goed vertoeven en prima geschikt voor bijvoorbeeld een buurt BBQ. De indeling is samen met omwonende bepaald en is gericht op de kinderen tot 10 jaar en ouderen. Zo is er ruimte om te leren fietsen en is er een klim en klauterroute. Voor de ouderen is er een dam- of schaakbord en zijn er zitgelegenheden.

Wist je dat de monumentale bomen op dit pleintje geplant zijn toen Leiden werd bevrijd?

De locatie
‘t Galjoen ligt aan de Munnikenstraat 1 in de Zeeheldenbuurt. Het Galjoen is makkelijk bereikbaar vanaf de A4. Binnen 4 minuten fietsen ben je in de binnenstad en met 7 minuten op het station. Ook is er op 750m een supermarkt. Alles is dus binnen handbereik.

Meer informatie

Kenmerken

Project
't Galjoen
Start verkoop
Verkoop gestart
Koopwoningen
11
Type woningen
Geschakeld, Herenhuis, Hoekwoning, Tussenwoning, Vrijstaand

Locatie

Actueel

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Leiden.

Aanmelden