Watergeus

Leiden - Leiden
Toekomstig aanbod

€ 750,- p.m. tot € 2.250,- p.m.

Kenmerken

Woonoppervlak
45 - 200m2

Over dit project

WATERGEUS

VERDUURZAMEN, VERBINDEN, VERDICHTEN EN VERLEVENDIGEN
Watergeus geeft antwoord op de ambitie van de stad Leiden om een nieuw stuk stad te maken aan het water van de Trekvliet. Hier zetten we in op stadsvernieuwing in een stroomversnelling. Bij Watergeus staat verduurzamen, verbinden, verdichten en verlevendigen centraal. We verduurzamen door het parkeren uit het zicht op te lossen met daarboven een parklandschap. We verbinden door paadjes te maken tussen de Zoeterwoudseweg en de Trekvliet. We verdichten door hoogwaardige architectuur met een divers woonprogramma te realiseren. We verlevendigen door voor de buurt geschikte voorzieningen te realiseren met de focus op Healthy Urban Living.

DIVERS WOONPROGRAMMA
FSD realiseert hier commerciële ruimte in de plint met aansluiting op het park. Hierboven wordt een mix van diverse woningtypen gerealiseerd. Nadrukkelijk richt het plan zich niet op studentenwoningen, maar op ruime twee en drie kamer woningen voor de bestaande doelgroep in de wijk. Zoals sociale appartementen, middelgrote huurwoningen, vrije sector huurwoningen. Mogelijkheden voor programmatische invulling op de begane grond zijn bijvoorbeeld co-working en co-living concepten, een duurzame supermarkt, sfeervolle horeca, een sportschool en meer.

ARCHITECTUUR EN LANDSCHAP
De gebouwen bevinden zich niet aan het park, maar ín het park. Vanaf de Zoeterwoudseweg is dit voelbaar. Hier beginnen de organische paden die bezoekers en bewoners door het park leiden. De combinatie van het park, de oever en de diverse groene daken zijn samen de dragers van het plan.

Hier creëert FSD bijzondere groene buitenruimten met gemeenschappelijke groendaken, openbare parken langs de waterkade met horecagelegenheid. Hierbij staat het realiseren van een aantrekkelijke openbare ruimte op deze plek in Leiden centraal. De gridstructuur van de constructie zorgt voor flexibiliteit en vrijheid. De verschillende gevelelementen leiden tot diversiteit in het aanzicht. De lichte architectuur en materialisatie zorgen voor een warme uitstraling in deze gezonde leefomgeving. Van industriegebied naar stadspark aan het water.

DUURZAME MOBILITEIT
We gaan hier iets heel bijzonders doen. Alle parkeerplaatsen worden uit het zicht onder het groene parklandschap geplaatst. Bewegen wordt aangemoedigd. Het fiets- en trapvriendelijke ontwerp bevat ruim voldoende fietsbergingen. Watergeus zal naast privé parkeeroplossingen een uniek deelmobiliteitsplan realiseren. We onderzoeken of dit naast het gebruik van auto’s en fietsen ook voor bootjes mogelijk is. De buurtbewoners kunnen hiervan gebruik maken.

Meer informatie

Kenmerken

Project
Watergeus
Start verhuur
2025 (1e kwartaal)
Huurprijs (p.m.)
€ 750,- tot € 2.250,-
Type woningen
Appartement, Overig, Penthouse

Voorzieningen

Parkeren
Garage
Tuin
Tuin op het Westen, Tuin Rondom
Eigendom
Volle eigendom
Verwarming
Groene Energie, Warmte Koude Opslag (WKO)
Balkon
5 tot 10 m2, Balkon, Frans balkon, groter dan 15 m2
Overige
Oplaadpunt elektrische auto, Terras
Voorz. binnen 1 Km.
Busstation, Restaurant/cafetaria, Sportcomplex, Supermarkt

Locatie

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Leiden.

Aanmelden