linkbuilding bureau

Actueel

Nieuws

Prinsjesdag 2021: gevolgen voor hypotheek en huis Lokaal nieuws woensdag 22 september 2021

Prinsjesdag 2021: gevolgen voor hypotheek en huis

Je krijgt met een aantal verplichte verzekeringen te maken als je een huis koopt, zoals een opstal-, en overlijdensrisicoverzekering. Daarnaast zijn er ook nog verzekeringen die praktisch zijn om af te sluiten. Denk aan de inboedel-, rechtsbijstand-, en aansprakelijkheidsverzekering. Wij hebben handige verzekeringen voor huiseigenaren op een rij gezet.

Opstalverzekering

Een goede opstalverzekering wordt vaak verplicht gesteld door de hypotheekverstrekker. Deze woonverzekering verzekert alles dat vastzit in en rondom de woning. Zo dekt deze verzekering de kosten aan de opstal in het geval van waterschade of stormschade. Ook je houten vloer en behang valt onder de dekking. Alle verplaatsbare spullen in je woning vallen onder de inboedelverzekering. Deze verzekering is niet verplicht, maar je kunt er eigenlijk niet omheen. Met een combinatie van deze verzekeringen ben je gedekt tegen materiële schade als gevolg van inbraak, schade door het weer, brand en ontploffing. Het valt aan te raden om beide verzekeringen bij dezelfde maatschappij af te sluiten. Zo voorkom je dat er een discussie ontstaat tussen verzekeraars over wie de schade moet betalen.

Overlijdensrisicoverzekering

Deze verzekering is niet altijd verplicht, maar het kan verstandig zijn om deze wel af te sluiten. Bij een overlijdensrisicoverzekering keert de verzekeraar een overeengekomen bedrag uit aan je nabestaanden in het geval van overlijden. Door deze verzekering af te sluiten voorkom je dat je partner of kinderen in de financiële problemen komen als ze door jouw overlijden je inkomen moeten missen terwijl de woonlasten hetzelfde blijven. De overlijdensrisicoverzekering is niet meer verplicht voor mensen die een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) afsluiten. NHG kan namelijk een vangnet bieden bij betalingsproblemen. Vaak is het ook mogelijk om een woonlastenverzekering af te sluiten in combinatie met een hypotheek. Deze verzekering zorgt ervoor dat je jouw hypotheek kunt blijven betalen als je arbeidsongeschikt raakt of werkloos.

Aansprakelijkheidsverzekering

Deze verzekering is niet verplicht, maar kan wel erg nuttig zijn. Met een aansprakelijkheidsverzekering ben jij gedekt voor schade aan personen en zaken. Dit geldt ook voor schade die je niet zelf hebt veroorzaakt, maar waar je volgens de wet wel voor aansprakelijk bent. Dit kan bijvoorbeeld waterschade bij jouw buren zijn als gevolg van een gesprongen waterleiding in je woning. De kosten van dit soort schades kunnen erg hoog oplopen, waardoor het verstandig is om een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten als je huiseigenaar wordt.

Rechtsbijstandverzekering

Tenslotte kun je overwegen om een rechtsbijstandverzekering af te sluiten. Hiermee ben je verzekerd van juridische bijstand bij een geschil. Deze verzekering kan nuttig zijn bij een conflict over een koop- of huurcontract of als blijkt dat er gebreken zijn aan je nieuwe woning. Ben jij op zoek naar een nieuwbouwwoning? Meld je direct aan om gratis en vrijblijvend op de hoogte te blijven van nieuwbouwontwikkelingen in de regio Rotterdam.

 

 

 

Geef karakter aan je nieuwbouwhuis! Lokaal nieuws woensdag 22 september 2021

Geef karakter aan je nieuwbouwhuis!

Wat geweldig, je hebt je zinnen gezet op een nieuw te bouwen huis en je bent ingeloot bij een mooi nieuwbouwproject! je kijkt er enorm naar uit om je droomwoning zelf vorm te geven. Maar… het duizelt je van alle kanten, er zijn zoveel interieur- en indelingskeuzes te maken. Het is op dat moment verstandig om een plan uit te stippelen waarin je duidelijk en overzichtelijk maakt op welk moment je welke acties staat te wachten. Het vormgeven van je huis kun je grofweg in twee fases onderscheiden.

De eerste fase

Als frisse, eerste bewoner kun je de door de architect gehanteerde standaardindeling tijdens de eerste drie maanden van de ruwbouwfase het interieur van je nieuwbouwhuis aanpassen. Dit kunnen bouwkundige aanpassingen zijn (ofwel het “meer- en minderwerk”) zoals het verplaatsen van wandjes, de locatie van de keuken, badkamer, toilet, het tegel- en timmerwerk of bijvoorbeeld het laten plaatsen van een uitbouw, het verlagen van ramen etc.

Maar ook kun je op de technische plattegrond zien waar de lichtpunten/stopcontacten/schakelaars en leidingen zicht bevinden en daar veranderingen in willen aanbrengen. Denk ook aan dat je navraagt welke ramen open en dicht kunnen, dit is vaak niet zo goed te ‘lezen’ op de technische tekening! Je gaat als koper na het tekenen van het koopcontract dus snel aan de bak.

En door naar de tweede fase

Al ruim voordat de bouw is afgerond ga je aan de slag met de voorbereidingen voor de inrichting van je woning om er een fijne sfeer te creëren. Dit kan een uitdaging zijn met alles wat daar bij komt kijken. Zo ga je keuzes maken voor wat betreft de vloeren, het kleurenpalet, de raambekleding, de meubels (welke neem je mee uit het oude huis, welke ga je aanschaffen) en accessoires. Maar denk bijvoorbeeld ook aan de akoestiek, je huis is immers van beton. Met behang, vloerbedekking en gordijnen kun je al veel doen voor wat betreft geluidsdemping.

Verlichting is vaak een ondergeschoven kindje in het interieur, nu heb je de kans om je hierin eens goed te verdiepen, welke armaturen komen in het huis en op welke plek. Sfeer is key in huis!

Het is handig om te beginnen met een moodboard samen te stellen met knip- en plakwerk uit een stel woontijdschriften en/of digitaal met afbeeldingen van Pinterest.

Keuzes, keuzes, keuzes!

Kortom, je hebt veel invloed op hoe je huis uiteindelijk gaat uitpakken. Het is dus handig om er snel bij te zijn en je kans te grijpen om de indeling en het interieur van je gloednieuwe huis volledig naar jouw smaak en persoonlijkheid te realiseren. Bovenal: geniet van dit bijzondere proces!

Frés Interiors ondersteunt je graag bij de vele beslissingen die je moet nemen, al vanaf de eerste fase.

Succes en veel plezier met je nieuwbouw-avontuur!
Frederike  / www.fresinteriors.nl
Psst…nog een leuke uitsmijter: als je op ziet tegen de kosten van interieuradvies, dan is het goed om te weten is dat het uit je bouwdepot betaald kan worden.

 

Daalt de laagste hypotheekrente verder? Lokaal nieuws woensdag 08 september 2021

Daalt de laagste hypotheekrente verder?De hypotheekrente is nog steeds uitzonderlijk laag. Sluit je een hypotheek af met een renteperiode van 10 jaar, dan is dit al mogelijk tegen 0,86 procent. Los van de laagste hypotheekrente zijn ook de gemiddelde rentes gedaald. Banken proberen elkaar af te troeven met de scherpste rentes, waardoor een mogelijke opleving al in de kiem gesmoord wordt.Tal van geldverstrekkers hebben in de afgelopen weken de   hypotheekrente   verlaagd. Hiermee kreeg de neerwaartse trend een vervolg. Naast kleinere hypotheekbanken ging de rente ook omlaag bij ABN Amro, Rabobank, ING en SNS Bank

 

Hoeveel eigen geld heb ik nodig om een huis te kopen? Lokaal nieuws woensdag 28 juli 2021

Hoeveel eigen geld heb ik nodig om een huis te kopen?

Bij het kopen van een woning is de koopsom van het huis zelf de grootste kostenpost. Toch krijg je te maken met bijkomende kosten voor de taxatie, advies en de notaris. Zelfs bij een woning in het goedkopere segment liggen de kosten al snel rond de €10.000. Meestal kun je dit niet meefinancieren in je hypotheek, waardoor je ook zelf moet inleggen. We bekijken hoeveel spaargeld je nodig hebt bij de aankoop van een huis in verschillende prijsklassen.

Eigen geld nodig bij kopen huis
Wanneer je een bestaande woning koopt, krijg je te maken met de ‘kosten koper’ (k.k.). Jij als koper draait op voor deze kosten. De hoogte ervan is voor een deel afhankelijk van de koopsom van de woning. Hieronder vind je een overzicht van de verschillende kosten die een rol spelen bij het kopen van een huis:

Alle woningen toegewezen Lokaal nieuws woensdag 07 juli 2021

Alle woningen toegewezen

Alle stadswoningen in ’t Galjoen zijn toegewezen. Bij deze willen wij iedereen feliciteren die een optie heeft gekregen.     

Alle stadswoningen in ’t Galjoen zijn toegewezen. Bij deze willen wij iedereen feliciteren die een optie heeft gekregen. Heb je geen woning toegewezen gekregen? Dan sta je geregistreerd als reservekandidaat. Indien een kandidaat die een optie heeft gekregen afhaakt, wordt de reservekandidaat gebeld door de makelaar. We kunnen helaas geen uitspraak doen over op welke plek je op de reservelijst staat. De komende tijd worden alle verkoopgesprekken ingepland. Iedereen veel plezier met het maken van alle keuzes. 

‘Stijging woningprijs vlakt pas af als hypotheekrente stijgt’ Lokaal nieuws woensdag 30 juni 2021

‘Stijging woningprijs vlakt pas af als hypotheekrente stijgt’

De trend van stijgende huizenprijzen zet ook in mei enthousiast door. Zo is het prille record van april alweer verbroken. Waar in april nog een stijging van 11,5% te zien was in vergelijking met het jaar ervoor, is het verschil in mei 12,9%. Dit is de sterkste prijsstijging sinds april 2001, zo blijkt uit cijfers van het Kadaster.

In juni 2013 bereikten de woningprijzen een dieptepunt. Sindsdien is er sprake van een stijgende lijn. Zo lag de prijsindex voor bestaande woningen in mei dit jaar op het hoogste niveau ooit. Vergeleken met het dal in 2013 zijn de prijzen in mei met 66,8% gestegen. Stel je kocht destijds een gemiddelde woning van €200.000. Inmiddels zou je voor dezelfde woning circa €333.600 betalen.

Verkoop ’t Galjoen gestart Lokaal nieuws donderdag 17 juni 2021

Verkoop ’t Galjoen gestart

Vandaag is de  online verkoop van de 11 stadswoningen gestart! Je kunt je inschrijven op een specifiek bouwnummer. Op de website kun je een keuze maken met behulp van de woningselector. Benieuwd naar de plattegronden en andere verkoopstukken? Bekijk deze bij downloads.    De digitale inschrijving sluit 30 juni om 17:00 uur. Hierna volgt de toewijzing. Krijg je een woning toegewezen dan word je uitgenodigd voor een verkoopgesprek. Schrijf je op tijd in om in aanmerking te komen voor een van de 11 stadswoningen!    Vul om in aanmerking te kunnen komen voor de koop van een stadswoning het digitale inschrijfformulier volledig in en onderteken deze. 

Vandaag is de  online verkoop van de 11 stadswoningen gestart! Je kunt je inschrijven op een specifiek bouwnummer. Op de website kun je een keuze maken met behulp van de woningselector. Benieuwd naar de plattegronden en andere verkoopstukken? Bekijk deze bij downloads. 
 
De digitale inschrijving sluit 30 juni om 17:00 uur. Hierna volgt de toewijzing. Krijg je een woning toegewezen dan word je uitgenodigd voor een verkoopgesprek. Schrijf je op tijd in om in aanmerking te komen voor een van de 11 stadswoningen! 
 
Vul om in aanmerking te kunnen komen voor de koop van een stadswoning het digitale inschrijfformulier volledig in en onderteken deze. 

Op vakantie naar een oranje land? Verzekeringsdekking niet altijd geldig! Lokaal nieuws woensdag 16 juni 2021

Op vakantie naar een oranje land? Verzekeringsdekking niet altijd geldig!

Met de zomervakantie voor de deur staan we meer dan ooit te trappelen om weer op reis te gaan. De reisadviezen van de overheid kleuren alleen nog oranje voor veel landen. Ondanks de negatieve adviezen zijn de meeste grenzen wel weer open voor toeristen. Wat kan je van je verzekeraar verwachten als je toch afreist naar een ‘oranje’ gebied? Dat verschilt per verzekering en aanbieder.

De meeste landen hebben op dit moment code oranje gekregen van de overheid. Oranje betekent: alleen noodzakelijk reizen. Reis je af naar een dergelijk gebied, dan moet je bij terugkomst in quarantaine en jezelf na vijf dagen laten testen. 

Hypotheekrente stijgt bij veel geldverstrekkers Lokaal nieuws woensdag 02 juni 2021

Hypotheekrente stijgt bij veel geldverstrekkers

Vorige week schreven we al over mogelijke druk op de hypotheekrente. Inmiddels heeft een groot aantal geldverstrekkers de hypotheekrente verhoogd. Het is de verwachting dat meer aanbieders volgen. Het gaat overigens om minimale verhogingen met een beperkt effect op je maandlasten. Belangrijker is dat het een voorzichtige trendbreuk is.

Een groeiend lijstje geldverstrekkers verhoogt de rente. In de afgelopen dagen voerden onder meer ABN, Hypotrust, Florius, NIBC en ASR een verhoging door.

Start verkoop 17 juni Lokaal nieuws dinsdag 01 juni 2021

Start verkoop 17 juni

We hebben goed nieuws. De verkoop van de 11 stadswoning van ’t Galjoen in Leiden gaat op donderdag 17 juni van start! Dit is echt een unieke kans op een ruime flexibele stadswoning op een toplocatie in Leiden.  We hebben goed nieuws. De verkoop van de 11 stadswoning van ’t Galjoen in Leiden gaat op 17 juni van start! Dit is echt een unieke kans op een ruime flexibele stadswoning op een toplocatie in Leiden.

We hebben goed nieuws. De verkoop van de 11 stadswoning van ’t Galjoen in Leiden gaat op 17 juni van start! Dit is echt een unieke kans op een ruime flexibele stadswoning op een toplocatie in Leiden.  We hebben goed nieuws. De verkoop van de 11 stadswoning van ’t Galjoen in Leiden gaat op 17 juni van start! Dit is echt een unieke kans op een ruime flexibele stadswoning op een toplocatie in Leiden.

Wonen op de eerste verdieping
In deze bijzondere stadswoning woon je op de eerste verdieping. De woonruimte is vrij indeelbaar. Hierdoor is er op de begane grond ruimte voor kantoor-aan-huis of juist voor een woonkeuken die via een vide met de eerste verdieping kan worden verbonden. Of je kiest ervoor de keuken op de eerste verdieping te plaatsen aan de straatzijde of juist aan het privé terras dat grenst aan de groene binnentuin. Door al deze mogelijkheden ontstaat een huis dat perfect past bij jouw wensen! 

De verkoopprijzen variëren van €587.500 tot €635.000 v.o.n. De stadswoningen hebben een woonoppervlakte van ca. 130 m2. De woningen zijn zogenaamde ‘NulOpdeMeter’ woningen: ze zijn zeer duurzaam en gebruiken per saldo geen energie. 

3 redenen waarom je in ‘t Galjoen wilt wonen? 
Je hebt veel keuzevrijheid qua indeling zodat je het huis helemaal naar jouw wens kunt maken, als je slim met je energie omgaat heb je nagenoeg geen energielasten, de woning is gelegen dicht tegen het gezellige centrum van Leiden in een kindvriendelijke buurt en alle woningen beschikken over een eigen overdekte parkeerplaats. Overtuigd? Bekijk het woningaanbod en schrijf je in op een woning tijdens de start verkoop op donderdag 17 juni!

Verkoopprocedure
Vanaf 17 juni is het digitale inschrijfformulier beschikbaar. De digitale inschrijving sluit 30 juni om 17:00 uur. Hierna volgt de toewijzing. Krijg je een woning toegewezen dan word je uitgenodigd voor een verkoopgesprek. Schrijf je op tijd in om in aanmerking te komen voor een van de 11 stadswoningen! 

Meer informatie volgt binnenkort!

Hypotheek voor verbouwing afsluiten? Let op deze punten Lokaal nieuws woensdag 19 mei 2021

Hypotheek voor verbouwing afsluiten? Let op deze punten

Het totaal aantal te koop staande huizen neemt steeds verder af. Woningen die te koop staan zijn soms al van de markt voor ze op Funda verschijnen. Door de grote druk en hoge koopprijzen kiezen veel mensen voor verbouwen in plaats van verhuizen. Is dit bij jou ook het geval? We geven aan hoe het financieren bij veel banken werkt.

In het eerste kwartaal van 2021 kwamen er 71.566 hypotheekaanvragen binnen, zo blijkt uit cijfers van Hypotheek Data Netwerk (HDN). Hiermee ligt het niveau lager dan in hetzelfde kwartaal vorig jaar. Het aantal hypotheekaanvragen voor oversluitingen, tweede hypotheken en verbouwingen nam wel met tien procent toe. 

Hypotheek voor verbouwing blijft populairder
De vraag naar het financieren van een verbouwing neemt al langer toe. In het eerste kwartaal van 2018 werden er 8.000 hypotheekaanvragen voor verbouwingen gedaan. In hetzelfde kwartaal van 2021 waren dit er bijna 20.000. Naast het steeds krappere woningaanbod heeft ook de corona-uitbraak het enthousiasme voor woningbetering aangewakkerd. 

Tijdelijk geen boete bij ontbreken energielabel Lokaal nieuws woensdag 05 mei 2021

Tijdelijk geen boete bij ontbreken energielabel

Sinds begin dit jaar is de aanvraag van een nieuw energielabel een stuk duurder geworden. Dit komt doordat de beoordeling niet meer online wordt gedaan maar door een inspecteur ter plaatse. Het opstarten van deze nieuwe meetmethode gaat niet over rozen. Vanwege het moeizame proces gaat de overheid soepeler om met het ontbreken van het verplichte energielabel bij verkoop of verhuur.

In 2008 stelde de Europese Unie al een verplicht energielabel in. In Nederland werd het pas een verplichting in 2015, na enkele reprimandes van de EU. Het beoordelingsysteem bleek echter te weinig accuraat en er moest een nieuwe manier van beoordelen komen. Dat het ook nu niet vlekkeloos gaat ligt helemaal in de lijn.

Makkelijker je hypotheek verhogen voor verduurzaming woning Lokaal nieuws woensdag 21 april 2021

Makkelijker je hypotheek verhogen voor verduurzaming woning

Ben je van plan om je woning te verduurzamen? Het afsluiten of verhogen van een hypotheek hiervoor is makkelijker geworden per april. De eerder verplichte kennis- en ervaringstoets is vervallen. Door deze wijziging is de drempel voor zonnepanelen op je dak of goede isolatie kleiner geworden. Het scheelt tijd en geld.

Start verkoop ’t Galjoen verschoven Lokaal nieuws maandag 12 april 2021

Start verkoop ’t Galjoen verschoven

De start verkoop van ’t Galjoen wordt helaas naar een later tijdstip verschoven.

De inschrijfperiode stond gepland voor medio april. In het kader van ontheffingen voor de sloop van de huidige bebouwing, blijkt dat het onderzoek omtrent de wet natuurbescherming opnieuw moet worden uitgevoerd. Dat levert een vertraging van minstens drie maanden voor de start van de werkzaamheden op. Voor nu plannen we de verkoop in juli 2021. Wij houden u op de hoogte van het verdere verloop en de exacte start verkoop datum.

Aansprakelijkheidsverzekering: 3 grote misverstanden Lokaal nieuws donderdag 01 april 2021

Aansprakelijkheidsverzekering: 3 grote misverstanden

Een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren kan een hoop ellende voorkomen. Het biedt dekking voor jouw aansprakelijkheid van schade aan personen en spullen. De schade van de vaas die je bij je ouders omstootte kun je zelf wel vergoeden. Het wordt anders als het om letselschade gaat. Die schade loopt al snel in de tonnen. Over de aansprakelijkheidsverzekering bestaan nogal wat misverstanden. We lichten er drie uit.

Woningprijs stijgt ver voorbij NHG grens Lokaal nieuws vrijdag 26 maart 2021

Woningprijs stijgt ver voorbij NHG grens

De woningmarkt kwam in januari stevig uit de startblokken. In februari zette de spurt door. De prijs van de gemiddelde woning steeg 10,4 procent, de grootste prijsstijging in 20 jaar. Een gemiddelde woning kost op dit moment €369.000. Dit blijkt uit cijfers van het Kadaster en CBS. Door de stijgende woningprijs raakt het vangnet van Nationale Hypotheek Garantie voor steeds meer kopers uit zicht.

Nog steeds is van een coronadip op de huizenmarkt absoluut geen sprake, aldus CBS-hoofdeconoom Peter Hein van Mulligen. Dit is niet alleen te zien aan de stijging van de verkoopprijzen van woningen, maar ook aan het aantal transacties. In de eerste twee maanden van dit jaar zijn er 26 procent meer woningen van eigenaar gewisseld in vergelijking met vorig jaar in dezelfde periode. De afschaffing van de overdrachtsbelasting voor starters heeft ongetwijfeld bijgedragen aan het enthousiasme onder kopers.

 

 

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Leiden.

Aanmelden