linkbuilding bureau

Actueel

Nieuws

LET THERE BE LIGHT! Lokaal nieuws woensdag 24 november 2021

LET THERE BE LIGHT!

Je hebt je woonkamer met zorg ingericht, het is immers de plek waar je tot rust komt en waar je gezelligheid en warmte vindt. Maar er blijft iets knagen, je voelt je nog niet helemaal behaaglijk….

Dat ligt dan vaak aan hèt ondergeschoven kindje in het interieur: de verlichting! Je kunt je woonkamer een fijne boost geven door je te verdiepen in het hoe en wat van lichtbronnen en armaturen.  Met de volgende tips en weetjes heb je een goeie basis om tot je gewenste behagelijkheid te komen!

 

Maximale hypotheek stijgt in 2022 voor lagere inkomens Lokaal nieuws woensdag 03 november 2021

Maximale hypotheek stijgt in 2022 voor lagere inkomens

Mensen met een inkomen tot ongeveer € 50.000 kunnen in 2022 iets meer lenen dan nu. De maximale leenruimte voor inkomens boven de € 50.000 neemt juist iets af. Dat schrijft demissionair minister van Binnenlandse Zaken aan de Tweede Kamer. Aan de leennormen zelf verandert er weinig. Ook de wegingsfactor van studieschulden blijft hetzelfde.

Ieder jaar kijk het Nibud hoe de verwachte loonontwikkeling invloed heeft op de maximaal verantwoorde lening voor huishoudens. Daarnaast wordt ook gekeken wat het effect is als de manier wijzigt waarop de maximale leencapaciteit wordt berekend. Op basis van deze inventarisatie geeft het Nibud advies over het verruimen of beperking van de leennormen. 

Met regelmaat wordt de verruiming van de leennormen aangewezen als boosdoener van de woningmarktproblemen. Zo was er vorig jaar forse kritiek van De Nederlandsche Bank dat het salaris van tweeverdieners zwaarder mee ging tellen. Dergelijke versoepelingen werken prijsstijging in de hand, zo was de stelling van DNB. 

Meubel Aankoop Alert! Lokaal nieuws woensdag 27 oktober 2021

Meubel Aankoop Alert!

Het lijkt een open deur dat je goed moet opletten bij het uitkiezen en aanschaffen van nieuwe meubels. Toch zie en hoor ik als interieurstylist vaak dat een miskoop gauw is gedaan. Hier enkele van mijn eerste hulp-tips bij de aankoop van jouw interieuritems!

Tip 1: Bereid jezelf voor

Spontaan een woonwinkel binnenlopen is natuurlijk altijd leuk om inspiratie op te doen voor de nieuwe inrichting van je huis. Direct spullen kopen is een tweede! Wees goed geïnformeerd en check vooraf online de woonwinkels op reviews, merken, fabrikanten, prijzen en klantenservice.

Ook handig: stel een budget vast en houd je er aan. Ondoordachte aankopen doen is niet de bedoeling!

Een factor van belang om je te realiseren, is dat de levertijden van meubels momenteel door corona flink langer zijn dan normaal. Twintig weken levertijd voor een bank is tegenwoordig meer regel dan uitzondering.

Tip 2: goed meten, meten en nog eens meten….

Een voorbeeld: je wilt een mooie tafel kopen met een stel comfortabele eetkamerstoelen erbij. Zorg dan dat je de afmetingen weet van het onderstel (de poten) en hoe deze zich verhouden tot de breedte van de stoelen. Zo voorkom je dat je stoelen net niet prettig onder de tafel passen.

Als je je plattegrond met afmetingen meeneemt naar de woonwinkel en zorgt dat je foto’s van je huis op je mobiel staan, is het een stuk makkelijker praten met de verkoper.

Om bij de levering van je meubels niet voor verrassingen komen te staan is het nuttig om de maten van je lift, deuren, trappenhuis naar de woonwinkel mee te nemen. Deze kun je dan vergelijken met de diagonale dieptemaat van grote meubels die niet makkelijk demonteerbaar zijn (zoals bank, kast, bed). Better safe than sorry!

Tip 3: check de kwaliteit

Als je een bank wilt aanschaffen kun je vooraf onderzoek doen maar stel ook in de woonwinkel vooral veel vragen. Wat je graag wilt weten bijvoorbeeld is hoe goed de bankconstructie is. Dit bepaalt hoe lang je er comfortabel op kunt zitten. Vraag ook naar het ‘Martindale’-percentage van de stof en laat je dit uitleggen. Nog zo een: kies je voor een kwalitatief hoogwaardige meubelstof waarvan de kleuren lang mooi blijven en de slijtage is minimaal is? Of ga je voor een mindere maar goedkopere klasse?

Vraag altijd dóór als het om de kwaliteit van de bank gaat maar doe dit ook bij andere meubels als kasten, tafels, fauteuils en stoelen.

(Oja, belangrijk is dat je je jas uitdoet als je gaat proefzitten. Met jas aan geeft het een vertekend gevoel!).

Tip 4: vraag staaltjes aan

De uitsmijter van vandaag: je wilt graag een goed beeld hebben van hoe de verschillende meubel/gordijnstoffen en andere materialen in huis voelen en hoe ze met elkaar matchen. Zoals het hout van je vloer met de tegels voor je keuken. Vraag dan waar mogelijk stalen aan en breng je nieuwe interieur (in alle rust) alvast een stukje tot leven!

Tot zover. Mocht je er toch niet uitkomen en het moeilijk vinden om keuzes te maken? Dan ben ik er voor je om je bij te staan zodat je je droominterieur kunt realiseren. Stuur een mailtje naar: mail@fresinteriors.nl

Groet van Frederike van Frés Interiors ( www.fresinteriors.nl )

Grens Nationale Hypotheek Garantie volgend jaar naar € 355.000 Lokaal nieuws woensdag 06 oktober 2021

Grens Nationale Hypotheek Garantie volgend jaar naar € 355.000

Wil je dit jaar een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie afsluiten, dan mogen de totale kosten voor de woningkoop maximaal €325.000. Ieder wordt deze NHG-grens opnieuw vastgesteld aan de hand van ontwikkelingen op de woningmarkt. Nu de woningprijzen de pan uit rijzen wordt ook de grens sterker verhoogd dan gepland. 

De grens voor een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie is voor 2022 vastgesteld op € 355.000. Dit bedrag is tot stand gekomen door de gemiddelde woningwaarde van de afgelopen 27 maanden te nemen, plus 4 procent. Deze extra vier procent is een uitzondering om beter aan te sluiten bij de marktomstandigheden.

Grens Nationale Hypotheek Garantie reageert met vertraging
Terwijl de NHG-grens volgend jaar € 355.000 bedraagt, publiceerde de NVM over het tweede kwartaal van dit jaar een gemiddelde verkoopprijs van € 410.000. Deze gemiddelde transactieprijs ligt dus nu al € 55,000 boven de NHG grens voor volgend jaar. Het risico bestaat dat bij een verdere stijging NHG al snel weer uit zicht raakt voor veel kopers.

 

Prinsjesdag 2021: gevolgen voor hypotheek en huis Lokaal nieuws woensdag 22 september 2021

Prinsjesdag 2021: gevolgen voor hypotheek en huis

Je krijgt met een aantal verplichte verzekeringen te maken als je een huis koopt, zoals een opstal-, en overlijdensrisicoverzekering. Daarnaast zijn er ook nog verzekeringen die praktisch zijn om af te sluiten. Denk aan de inboedel-, rechtsbijstand-, en aansprakelijkheidsverzekering. Wij hebben handige verzekeringen voor huiseigenaren op een rij gezet.

Opstalverzekering

Een goede opstalverzekering wordt vaak verplicht gesteld door de hypotheekverstrekker. Deze woonverzekering verzekert alles dat vastzit in en rondom de woning. Zo dekt deze verzekering de kosten aan de opstal in het geval van waterschade of stormschade. Ook je houten vloer en behang valt onder de dekking. Alle verplaatsbare spullen in je woning vallen onder de inboedelverzekering. Deze verzekering is niet verplicht, maar je kunt er eigenlijk niet omheen. Met een combinatie van deze verzekeringen ben je gedekt tegen materiële schade als gevolg van inbraak, schade door het weer, brand en ontploffing. Het valt aan te raden om beide verzekeringen bij dezelfde maatschappij af te sluiten. Zo voorkom je dat er een discussie ontstaat tussen verzekeraars over wie de schade moet betalen.

Overlijdensrisicoverzekering

Deze verzekering is niet altijd verplicht, maar het kan verstandig zijn om deze wel af te sluiten. Bij een overlijdensrisicoverzekering keert de verzekeraar een overeengekomen bedrag uit aan je nabestaanden in het geval van overlijden. Door deze verzekering af te sluiten voorkom je dat je partner of kinderen in de financiële problemen komen als ze door jouw overlijden je inkomen moeten missen terwijl de woonlasten hetzelfde blijven. De overlijdensrisicoverzekering is niet meer verplicht voor mensen die een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) afsluiten. NHG kan namelijk een vangnet bieden bij betalingsproblemen. Vaak is het ook mogelijk om een woonlastenverzekering af te sluiten in combinatie met een hypotheek. Deze verzekering zorgt ervoor dat je jouw hypotheek kunt blijven betalen als je arbeidsongeschikt raakt of werkloos.

Aansprakelijkheidsverzekering

Deze verzekering is niet verplicht, maar kan wel erg nuttig zijn. Met een aansprakelijkheidsverzekering ben jij gedekt voor schade aan personen en zaken. Dit geldt ook voor schade die je niet zelf hebt veroorzaakt, maar waar je volgens de wet wel voor aansprakelijk bent. Dit kan bijvoorbeeld waterschade bij jouw buren zijn als gevolg van een gesprongen waterleiding in je woning. De kosten van dit soort schades kunnen erg hoog oplopen, waardoor het verstandig is om een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten als je huiseigenaar wordt.

Rechtsbijstandverzekering

Tenslotte kun je overwegen om een rechtsbijstandverzekering af te sluiten. Hiermee ben je verzekerd van juridische bijstand bij een geschil. Deze verzekering kan nuttig zijn bij een conflict over een koop- of huurcontract of als blijkt dat er gebreken zijn aan je nieuwe woning. Ben jij op zoek naar een nieuwbouwwoning? Meld je direct aan om gratis en vrijblijvend op de hoogte te blijven van nieuwbouwontwikkelingen in de regio Rotterdam.

 

 

 

Geef karakter aan je nieuwbouwhuis! Lokaal nieuws woensdag 22 september 2021

Geef karakter aan je nieuwbouwhuis!

Wat geweldig, je hebt je zinnen gezet op een nieuw te bouwen huis en je bent ingeloot bij een mooi nieuwbouwproject! je kijkt er enorm naar uit om je droomwoning zelf vorm te geven. Maar… het duizelt je van alle kanten, er zijn zoveel interieur- en indelingskeuzes te maken. Het is op dat moment verstandig om een plan uit te stippelen waarin je duidelijk en overzichtelijk maakt op welk moment je welke acties staat te wachten. Het vormgeven van je huis kun je grofweg in twee fases onderscheiden.

De eerste fase

Als frisse, eerste bewoner kun je de door de architect gehanteerde standaardindeling tijdens de eerste drie maanden van de ruwbouwfase het interieur van je nieuwbouwhuis aanpassen. Dit kunnen bouwkundige aanpassingen zijn (ofwel het “meer- en minderwerk”) zoals het verplaatsen van wandjes, de locatie van de keuken, badkamer, toilet, het tegel- en timmerwerk of bijvoorbeeld het laten plaatsen van een uitbouw, het verlagen van ramen etc.

Maar ook kun je op de technische plattegrond zien waar de lichtpunten/stopcontacten/schakelaars en leidingen zicht bevinden en daar veranderingen in willen aanbrengen. Denk ook aan dat je navraagt welke ramen open en dicht kunnen, dit is vaak niet zo goed te ‘lezen’ op de technische tekening! Je gaat als koper na het tekenen van het koopcontract dus snel aan de bak.

En door naar de tweede fase

Al ruim voordat de bouw is afgerond ga je aan de slag met de voorbereidingen voor de inrichting van je woning om er een fijne sfeer te creëren. Dit kan een uitdaging zijn met alles wat daar bij komt kijken. Zo ga je keuzes maken voor wat betreft de vloeren, het kleurenpalet, de raambekleding, de meubels (welke neem je mee uit het oude huis, welke ga je aanschaffen) en accessoires. Maar denk bijvoorbeeld ook aan de akoestiek, je huis is immers van beton. Met behang, vloerbedekking en gordijnen kun je al veel doen voor wat betreft geluidsdemping.

Verlichting is vaak een ondergeschoven kindje in het interieur, nu heb je de kans om je hierin eens goed te verdiepen, welke armaturen komen in het huis en op welke plek. Sfeer is key in huis!

Het is handig om te beginnen met een moodboard samen te stellen met knip- en plakwerk uit een stel woontijdschriften en/of digitaal met afbeeldingen van Pinterest.

Keuzes, keuzes, keuzes!

Kortom, je hebt veel invloed op hoe je huis uiteindelijk gaat uitpakken. Het is dus handig om er snel bij te zijn en je kans te grijpen om de indeling en het interieur van je gloednieuwe huis volledig naar jouw smaak en persoonlijkheid te realiseren. Bovenal: geniet van dit bijzondere proces!

Frés Interiors ondersteunt je graag bij de vele beslissingen die je moet nemen, al vanaf de eerste fase.

Succes en veel plezier met je nieuwbouw-avontuur!
Frederike  / www.fresinteriors.nl
Psst…nog een leuke uitsmijter: als je op ziet tegen de kosten van interieuradvies, dan is het goed om te weten is dat het uit je bouwdepot betaald kan worden.

 

Daalt de laagste hypotheekrente verder? Lokaal nieuws woensdag 08 september 2021

Daalt de laagste hypotheekrente verder?De hypotheekrente is nog steeds uitzonderlijk laag. Sluit je een hypotheek af met een renteperiode van 10 jaar, dan is dit al mogelijk tegen 0,86 procent. Los van de laagste hypotheekrente zijn ook de gemiddelde rentes gedaald. Banken proberen elkaar af te troeven met de scherpste rentes, waardoor een mogelijke opleving al in de kiem gesmoord wordt.Tal van geldverstrekkers hebben in de afgelopen weken de   hypotheekrente   verlaagd. Hiermee kreeg de neerwaartse trend een vervolg. Naast kleinere hypotheekbanken ging de rente ook omlaag bij ABN Amro, Rabobank, ING en SNS Bank

 

Hoeveel eigen geld heb ik nodig om een huis te kopen? Lokaal nieuws woensdag 28 juli 2021

Hoeveel eigen geld heb ik nodig om een huis te kopen?

Bij het kopen van een woning is de koopsom van het huis zelf de grootste kostenpost. Toch krijg je te maken met bijkomende kosten voor de taxatie, advies en de notaris. Zelfs bij een woning in het goedkopere segment liggen de kosten al snel rond de €10.000. Meestal kun je dit niet meefinancieren in je hypotheek, waardoor je ook zelf moet inleggen. We bekijken hoeveel spaargeld je nodig hebt bij de aankoop van een huis in verschillende prijsklassen.

Eigen geld nodig bij kopen huis
Wanneer je een bestaande woning koopt, krijg je te maken met de ‘kosten koper’ (k.k.). Jij als koper draait op voor deze kosten. De hoogte ervan is voor een deel afhankelijk van de koopsom van de woning. Hieronder vind je een overzicht van de verschillende kosten die een rol spelen bij het kopen van een huis:

Alle woningen toegewezen Lokaal nieuws woensdag 07 juli 2021

Alle woningen toegewezen

Alle stadswoningen in ’t Galjoen zijn toegewezen. Bij deze willen wij iedereen feliciteren die een optie heeft gekregen.     

Alle stadswoningen in ’t Galjoen zijn toegewezen. Bij deze willen wij iedereen feliciteren die een optie heeft gekregen. Heb je geen woning toegewezen gekregen? Dan sta je geregistreerd als reservekandidaat. Indien een kandidaat die een optie heeft gekregen afhaakt, wordt de reservekandidaat gebeld door de makelaar. We kunnen helaas geen uitspraak doen over op welke plek je op de reservelijst staat. De komende tijd worden alle verkoopgesprekken ingepland. Iedereen veel plezier met het maken van alle keuzes. 

‘Stijging woningprijs vlakt pas af als hypotheekrente stijgt’ Lokaal nieuws woensdag 30 juni 2021

‘Stijging woningprijs vlakt pas af als hypotheekrente stijgt’

De trend van stijgende huizenprijzen zet ook in mei enthousiast door. Zo is het prille record van april alweer verbroken. Waar in april nog een stijging van 11,5% te zien was in vergelijking met het jaar ervoor, is het verschil in mei 12,9%. Dit is de sterkste prijsstijging sinds april 2001, zo blijkt uit cijfers van het Kadaster.

In juni 2013 bereikten de woningprijzen een dieptepunt. Sindsdien is er sprake van een stijgende lijn. Zo lag de prijsindex voor bestaande woningen in mei dit jaar op het hoogste niveau ooit. Vergeleken met het dal in 2013 zijn de prijzen in mei met 66,8% gestegen. Stel je kocht destijds een gemiddelde woning van €200.000. Inmiddels zou je voor dezelfde woning circa €333.600 betalen.

Verkoop ’t Galjoen gestart Lokaal nieuws donderdag 17 juni 2021

Verkoop ’t Galjoen gestart

Vandaag is de  online verkoop van de 11 stadswoningen gestart! Je kunt je inschrijven op een specifiek bouwnummer. Op de website kun je een keuze maken met behulp van de woningselector. Benieuwd naar de plattegronden en andere verkoopstukken? Bekijk deze bij downloads.    De digitale inschrijving sluit 30 juni om 17:00 uur. Hierna volgt de toewijzing. Krijg je een woning toegewezen dan word je uitgenodigd voor een verkoopgesprek. Schrijf je op tijd in om in aanmerking te komen voor een van de 11 stadswoningen!    Vul om in aanmerking te kunnen komen voor de koop van een stadswoning het digitale inschrijfformulier volledig in en onderteken deze. 

Vandaag is de  online verkoop van de 11 stadswoningen gestart! Je kunt je inschrijven op een specifiek bouwnummer. Op de website kun je een keuze maken met behulp van de woningselector. Benieuwd naar de plattegronden en andere verkoopstukken? Bekijk deze bij downloads. 
 
De digitale inschrijving sluit 30 juni om 17:00 uur. Hierna volgt de toewijzing. Krijg je een woning toegewezen dan word je uitgenodigd voor een verkoopgesprek. Schrijf je op tijd in om in aanmerking te komen voor een van de 11 stadswoningen! 
 
Vul om in aanmerking te kunnen komen voor de koop van een stadswoning het digitale inschrijfformulier volledig in en onderteken deze. 

Op vakantie naar een oranje land? Verzekeringsdekking niet altijd geldig! Lokaal nieuws woensdag 16 juni 2021

Op vakantie naar een oranje land? Verzekeringsdekking niet altijd geldig!

Met de zomervakantie voor de deur staan we meer dan ooit te trappelen om weer op reis te gaan. De reisadviezen van de overheid kleuren alleen nog oranje voor veel landen. Ondanks de negatieve adviezen zijn de meeste grenzen wel weer open voor toeristen. Wat kan je van je verzekeraar verwachten als je toch afreist naar een ‘oranje’ gebied? Dat verschilt per verzekering en aanbieder.

De meeste landen hebben op dit moment code oranje gekregen van de overheid. Oranje betekent: alleen noodzakelijk reizen. Reis je af naar een dergelijk gebied, dan moet je bij terugkomst in quarantaine en jezelf na vijf dagen laten testen. 

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Leiden.

Aanmelden